Què és el DTEX de la Gespa Artificial

Què és el Dtex a la gespa artificial?

Escollir la gespa artificial adequada no és tan fàcil com es pot imaginar. Hi ha molts factors a tenir en compte en funció de l’ús que se li donarà, i un dels factors a tenir en compte és el Dtex.

Què és Dtex?
Dtex és l’abreviatura de Decitex , que és una unitat de mesura del fil utilitzada a la indústria tèxtil. Segons el diccionari de la RAE:
Unitat de massa lineal equivalent a la desena part d’1 tex, que s’aplica a la numeració de fibres i fils de filament continu, com la seda, el raió i sintètics.

De la mateixa manera que les malles de niló tenen un índex de denier: com més baix sigui l’índex, més fi serà el fil de niló i més escasses seran les malles. Un denier més alt significa un fil més gruixut i unes malles més pesades.

El denier mesura la massa del fil en grams per 10.000 metres. Per tant, com més gruixut sigui el fil (o el bri d’herba), més pesada serà la massa i més gran serà l’índex Dtex.

Probablement pensis que si és més gruixut, serà més resistent i durarà més. I més o menys és així

Tot i això, cal tenir en compte una altra cosa. Com més gruixuda sigui la fulla de gespa (tros de fil), més dura serà. Per tant, un camp esportiu o un espai comercial hauria de buscar una classificació Dtex més alta, ja que suportarà les dures exigències que se li imposen.

En canvi, on juguen els nens i les mascotes, val més optar per un Dtex més baix, ja que ofereix un aspecte i una sensació més suaus i agradables. Una instal·lació rígida i resistent de gespa artificial duraria molt de temps, per descomptat, però seria dura per als peus petits i tous.

Dtex al descobert
Així que la conclusió és la següent: No es gasti una fortuna en un producte dalt Dtex si no ho necessita. Parli amb Verdeo, que sempre li ofereix un bon assessorament sobre allò que necessita (i per què!) perquè pugui triar el Dtex adequat per a les seves necessitats de gespa artificial.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

articles relacionats

Contactar con VERDECO