Avantatges al medi ambient de la gespa artificial

Avantatges al medi ambient de la gespa artificial

Per què la gespa artificial és una alternativa sostenible?

Algunes raons per les quals la gespa artificial pot ser més respectuosa amb el medi ambient que el natural

Ara més que mai estem més orientats cap a un estil de vida ecològic que contribueixi a preservar el nostre medi ambient abans que arribem a un punt de no tornada. Quan parlem del nostre jardí, la pregunta és què podríem fer per ser més ecològics i respectuosos amb el nostre entorn? La resposta seria la gespa artificial que és més ecològica que la natural, és més fàcil de mantenir, més còmode, pràctica i neta.

Sobre el consum de l’aigua

En algunes zones seques, laigua és un producte enorme. Durant l’estiu l’aigua pot ser increïblement escassa, cosa que significa que la gespa natural també patirà. Segons alguns estudis, la gespa consumeix fins al 50 per cent de tota l’aigua domèstica utilitzada als Estats Units:

Agència Americana de Protecció del medi ambient: Outdoor water use un the United States

La gespa sintètica no contaminarà les fonts d’aigua locals
Mentre seguim parlant de l’aigua, també val la pena fer esment que els fertilitzants i pesticides que s’utilitzen per mantenir en forma la gespa natural poden afectar seriosament les fonts locals d’aigua potable. Productes com els fertilitzants i els herbicides contenen productes químics poderosos que es poden propagar a les fonts d’aigua durant les fortes pluges o quan es rega la gespa. Els productes químics també són absorbits per terra i poden contaminar l’aigua subterrània i l’oceà. Això farà que els processos de dessalinització i filtració siguin més difícils abans que l’aigua arribi a l’aixeta.
La gespa artificial no necessita aquests perillosos químics per mantenir-se fresc o per créixer. La gespa artificial no atrau cap plaga, mala herba o insectes ja que és completament sintètica.

Menys contaminació i necessitat de dispositius de manteniment

Tallar la gespa i altres tasques de jardineria han esdevingut increïblement fàcils gràcies a tots els avenços de la tecnologia. Avui dia, l’ús d’un tallagespa o un bufador de fulles són part de la nostra vida quotidiana, però alguna vegada us heu parat a pensar quant contaminen l’aire aquestes eines? Fins i tot, les més avançades encara produeixen una certa quantitat d’emissions perilloses, així com un soroll important.
D’altra banda, no cal fer servir aquestes eines per mantenir la gespa artificial en forma. Fins i tot sense elles, es veurà tan fresc i immaculat com el primer dia que ho vas instal·lar. Pots fer servir les velles i ecològiques eines de jardineria i mantenir la gespa en forma amb uns pocs minuts de treball.

No ens agraden les plantes?

Doncs és clar que sí. A VERDECO som amants de les plantes i la Natura, I creiem que al teu jardí has de tenir flors, arbustos i tot tipus de plantes. Amb una gespa artificial, tindràs més temps per centrar-te en l’autèntica jardineria i dotar el teu jardí de més equilibri, diversitat i bellesa.

L’escalfament. És cert que la gespa natural dispersa millor la calor que la gespa artificial, i aquest és un dels motius que és ideal combinar-ho amb plantes, arbustos i arbres per crear ambients més humits i amb ombra. Òbviament la gespa artificial és increïblement menys absorbent caloríficament que rajoles i formigons, que arriben a temperatures increïblement altes en èpoques que reben sol directe.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

articles relacionats

Contactar con VERDECO