Instal·la’t tu mateix la gespa artificial

Instal·la’t tu mateix la gespa artificial

Com col·locar una gespa artificial – Explicat!

Un front i un pati verd és un desig de tot propietari. La gespa artificial pot ser la millor opció per a tu.

La gespa falsa requereix poc o cap manteniment, és força fàcil d’instal·lar i és de color verd intens durant tot l’any. N’és un bon exemple, no?

Aleshores, què més necessitaria exactament per fer la instal·lació de gespa artificial a la seva propietat? Fem una ullada a les eines necessàries per a la feina i seguim un procés d’instal·lació pas a pas proporcionat pels nostres jardiners professionals!

Les eines necessàries per col·locar la gespa artificial

Encara que la instal·lació de la gespa és una feina força fàcil de fer per tu mateix, hauràs d’invertir en les eines adequades per tenir un procés sense problemes i tenir una instal·lació d’aspecte professional. Això és el que necessitareu per col·locar la gespa artificial:

Eines fàcils de trobar

  • Martell i claus de cap pla
  • Rasclet, pala i cinta mètrica
  • Ganivet utilitari (afegiu també algunes fulles de recanvi)
  • Aigua
  • Cinta d’unió de gespa sintètica (es pot trobar a qualsevol ferreteria important)

Eines especials

  • Roca finament triturada
  • Sorra blanquejada
  • Bufador d’energia
  • Compactador
  • Excavadora (si instal·laràs la gespa sintètica en una àrea més gran)

Pas 1: Treure la gespa existent

És hora de començar a preparar el lloc escollit per a la gespa artificial. Per assegurar que la gespa falsa es mantingui al seu lloc i conservi la seva bona aparença, cal excavar adequadament la gespa existent.

Primer, és hora de netejar la base. Remeneu qualsevol roca, enderrocs o ruixadors que puguin interferir amb la instal·lació de la gespa artificial.

Agafa la pala i comença a excavar la terra extra que no necessitaràs. Caven a una profunditat de 70 a 80 mm. Aquest serà el llit on es col·locarà la gespa artificial.

Quan hagueu excavat l’àrea a la profunditat apropiada i la mida desitjada, és hora de prendre el teu rastell i anivellar la base. Assegureu-vos que estigui llisa, ja que els trossos grans poden causar problemes en futurs passos de la instal·lació.

Pas 2: Compactar la base per a la gespa artificial

El següent pas de la instal·lació de la seva gespa falsa és crear la base perfecta. És millor fer servir roca finament triturada com a base de la teva gespa artificial.

La roca triturada es pot trobar fàcilment a la majoria de les grans ferreteries d’Austràlia, i costa uns 45 dòlars australians per metre cúbic.

Distribueix uniformement la base de roca triturada. Pots fer servir un rasclet per col·locar la sub-base tan plana com sigui possible.

Després que sentis que és prou bo, és hora que utilitzis un compactador per compactar la base. Una placa vibratòria serà el millor per a la feina.

Ruixeu una boirina d’aigua sobre la roca triturada i utilitzeu el compactador fins que la base humida es torni resistent. La profunditat perfecta d’una sub-base per a gespa artificial és de 15 a 20 mm, així que assegura’t de mesurar tot un cop hagis compactat la roca triturada.

Qualsevol cosa més profunda farà que l’herba falsa sembli enfonsada a terra, mentre que qualsevol altra cosa pot resultar en un aspecte elevat i poc natural.

Pas 3: Desenrotllar i col·locar la gespa al seu lloc

Grandiós! Estàs a mig camí. Quan hagis compactat la base, és hora de col·locar la gespa sintètica. El més probable és que hagi estat emmagatzemat enrotllat, així que has de deixar desenrotllat durant dues o tres hores per permetre que s’assenti al seu lloc i igualar qualsevol plec.

Utilitzeu un ganivet utilitari esmolat per tallar la gespa. Els talls nets asseguraran una unió adequada i faran la feina molt més fàcil. Sempre canvieu les fulles si comencen a sentir-se opaques. Traieu les tires que puguin estar cobrint un material adhesiu.

Pas 4: Unir els trossos de gespa artificial

Un dels passos més importants per fer que l’herba falsa sembli real és assegurar la unió correcta de les peces separades.

<Assegureu-vos que les peces separades de la gespa estiguin tan a prop com sigui possible. És important que no es toquin i no se superposin. Un petit buit (només un parell de mil·límetres) és més que suficient.

Desenrotlla la cinta de gespa al llarg de tota la gespa falsa. Quan hagueu col · locat els trossos de gespa i la cinta de gespa artificial, punxeu la protecció adhesiva de la cinta i poseu la cinta en el seu lloc al llarg de tot el llarg de la unió. Per assegurar-vos que tot està assegurat al seu lloc, camineu un parell de vegades sobre el punt d’unió.

Pas 5: Retallar els trossos de l’herba falsa

Amb les peces unides i còmodament asseguts al seu llit, és hora de caminar per les vores de la gespa i retallar qualsevol peça que pugui sobresortir del lloc desitjat.

Agafa el mateix ganivet utilitari esmolat (canvia el full si no ho has fet ja) que vas fer servir abans i retalla tot el que creguis que no és necessari.

Pas 6: Ajustar la gespa i col·locar-la al seu lloc

Gairebé llest! Els trossos de gespa estan units, perfectament col·locats al seu llit, però jugaràs amb les teves mascotes potser, els nens estaran corrents, una barbacoa o dues podrien tenir lloc aquest mes… tot això afectarà la teva falsa gespa. En altres paraules, és hora d’assegurar-se que la seva nova gespa pasta sintètica es mantingui al seu lloc, després de la qual cosa també podrà recollir alguns consells de com mantenir la gespa artificial net.

Però primer, agafeu el martell i els claus de cap pla que esmentem que necessitarà abans a l’article. És millor si fa servir un clau prim (perquè no es noti des de dalt) i clava la gespa al llarg de les vores. Col·loca un clau cada 25-30 cm.

Pas 7: Protegir i escatar la gespa

Les coses petites se sumen a una gespa d’aspecte natural. Es necessitaran al voltant de 12 kg de sorra per cada metre quadrat de gespa falsa.

Esteneu suaument la sorra a través de la gespa artificial. Utilitzeu el rasclet per estendre suaument la sorra fina i assegureu-vos que estigui uniforme a tota l’àrea.

També pots fer servir un goter per escampar la sorra. Tot i això, si estàs treballant en una àrea més gran t’aconsellem que lloguis un escampador de sorra.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

articles relacionats

Contactar con VERDECO