Com mantenir la gespa artificial

Com mantenir la gespa artificial

La instal·lació de gespa artificial pot ajudar-vos a estalviar molts diners a llarg termini en eliminar la necessitat de resembrar, regar o tallar la gespa. La gespa artificial us donarà fins a 20 anys de vida depenent del volum de trànsit de la zona. La gespa de Turf Pros Solution no s’esvaeix ni s’aplana. Està estabilitzat contra els raigs UV i conservarà el color i la integritat temporada rere temporada. Tot i això, la instal·lació de gespa sintètica requereix una inversió inicial, i si vol que els seus diners valgui la pena, haurà d’assegurar-se de mantenir la gespa artificial.

Encara que la gespa artificial necessita molta menys cura i manteniment que la natural, empolainar-la amb regularitat l’ajudarà a prolongar la seva vida útil ia mantenir el seu aspecte el més natural possible.

Llegiu a continuació per saber com mantenir la gespa artificial:

Pols, pol·len, contaminants

La pluja és el millor netejador de gespa artificial, a més de ser el més barat. No obstant això, si vius en una zona on la pluja és una raresa, un ràpid ruixat amb una mànega d’aigua pot eliminar la pols o el pol·len que hi pugui haver.

Per a les zones poc brutes, una barreja bàsica daigua tèbia amb una solució al 5% dun detergent domèstic suau pot fer meravelles. Només cal passar una esponja per la zona afectada i aclarir.

Per a les zones més brutes, feu servir el procediment anterior abans de passar una esponja amb una solució d’amoníac domèstic al 3% en aigua calenta. Un cop fet això, aclariu bé la zona amb aigua calenta.

Taques & Taques

L’element més important que cal recordar és la rapidesa, ja que és infinitament més fàcil netejar un vessament recent que eliminar una taca persistent una vegada s’ha assecat, endurit i fixat. Els dipòsits sòlids o pastosos es poden eliminar amb un ganivet de taula o una espàtula de plàstic, mentre que els líquids sobrants poden assecar-se amb tovalloles de paper, un drap net o un absorbent sec, com a sorra per a gats o terra de batan. Els absorbents secs es poden escombrar o aspirar després.

El primer grup de netejadors, que generalment es poden aplicar sense cap precaució especial, inclou els següents:

  • “Simple Green”, un netejador ecològic. Seguiu les instruccions del fabricant.
  • Es pot fer servir una solució d’amoníac al tres (3) per cent en aigua en lloc de detergent domèstic per a les taques més difícils.
  • No utilitzeu netejadors que continguin blanquejadors amb clor o netejadors càustics (ph superior a 9) o netejadors molt àcids (ph inferior a 5).
  • Aclarir bé la zona amb aigua freda i neta per eliminar qualsevol rastre de sabó o amoníac.
  • Assequeu l’excés de líquid.
PREOCUPACIÓ: Els alcohols minerals i altres dissolvents a base de petroli són inflamables. Per tant, és important que mai fumi ni permeti que hi hagi flames obertes a prop d’on es fan servir els productes dissolvents. Només utilitzeu dissolvents si la zona està ben ventilada.

Deixalles animals

Deixeu sempre que els residus sòlids s’assequin i després elimineu-los. Si on viu no plou amb regularitat, regueu la zona amb una mànega de forma habitual per afavorir el drenatge de l’orina, així com per mantenir la superfície higiènica i sense embrutar. Depenent del nombre de mascotes que tinguis, els neutralitzadors enzimàtics poden limitar i controlar eficaçment les olors. Neutralitzeu amb una barreja casolana de vinagre blanc destil·lat amb una quantitat igual d’aigua. Després d’aplicar-lo, renti’l a fons amb una mànega d’aigua.

Saba d’arbre i goma de mastegar

La saba dels arbres i el xiclet es poden eliminar mitjançant la congelació. La majoria dels proveïdors de neteja de catifes ofereixen paquets dʻaerosol de refrigerant, o bé es pot utilitzar gel sec. Després de la congelació, raspi amb compte la substància infectada amb un ganivet.

Taques de fongs i floridura

Es pot fer servir una solució de peròxid d’hidrogen a l’1% en aigua sobre la zona afectada amb una esponja suau. A continuació, renti’s metòdicament amb aigua neta.

Raspallat periòdic

La regularitat per al raspallat està directament relacionada amb la quantitat de trànsit de vianants que troba làrea. L’enduriment de les fibres es pot produir en zones de molt trànsit de vianants, especialment si s’han embrutat amb brutícia o altres contaminants a l’aire.

El “raspallat creuat” periòdic de la gespa pot ajudar a restaurar la seva aparença estètica. El “raspallat creuat” significa que tota l’activitat de raspallat té lloc contra el gra, la migdiada o l’escombrada de les fibres de la gespa. En raspallar contra la gespa, les fibres s’espongen. Utilitzeu sempre un raspall amb truges sintètiques; mai no utilitzeu un raspall amb truges metàl·liques o de filferro, perquè poden danyar inadvertidament les fibres.</p

Cal tenir en compte que el matís de les fibres de gespa a les zones amb més trànsit pot ser diferent del dels espais que no tenen gaire trànsit. Raspallar aquestes zones és molt recomanable, ja que garantirà una vida molt més plena a la seva gespa i reduirà el manteniment futur. Raspalli la seva gespa artificial tan sovint com sigui necessari, tenint en compte que, com més trànsit, més freqüent ha de ser el raspallat.

Les àrees d’alt trànsit poden incloure, però no estan limitades a:

  • Aplicacions comercials
  • Múltiples gossos
  • Activitat de joc intensa per part dels nens
  • Camins al pati que es recorren amb freqüència
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

articles relacionats

Contactar con VERDECO